Devoțional femei

Ellen White şi Războiul Civil (II)

Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti. (2 Cronici 20:20)

Să revenim la povestea de ieri. Când Ellen White a primit viziunea despre Războiul civil american, posibilitatea ca cele două tabere să ajungă la un conflict sângeros părea improbabilă. Pe la mijlocul lui februarie 1861, Thomas Cobb se exprima astfel: „Aproape nimeni nu crede că va fi un război.” Preşedintele Lincoln a declarat pe 4 martie în acelaşi an: „Nu cred că este justificat să ajungem să concluzionăm că panica, criza şi anxietatea naţiunii sunt artificiale” (Herbert Douglas, Dramatic Prophecies of Ellen White, p. 10). Chiar dacă ziarele cele mai importante ale epocii spuneau că o mână de femei bătrâne ar fi capabile să meargă în Carolina de Sud şi să pună capăt rebeliunii, totuşi prezicerea lui Ellen White s-a împlinit la literă.

Când a avut viziunea în biserica din Parkville, judecătorul Osborne şi domnul Shelhouse au ascultat ceea ce a spus. Amândoi şi-au manifestat respingerea cu privire la conţinutul viziunii, în special a frazei: „Văd în acest loc persoane care-şi vor pierde fiii în război.” Un an mai târziu, când pastorul Loughborough a revenit pentru a predica în Parkville, a aflat că cinci familii din biserică şi-au pierdut fiii, aşa cum a prevăzut viziunea. Familia Osborne şi Shelhouse se aflau pe lista funestă. „Unul şi-a pierdut singurul fiu în război, celălalt şi-a pierdut un fiu într-o altă bătălie şi mai avea un fiu în acel moment ca prizonier de război în Sud” (Herbert Douglas, Ibidem, p. 16).

Chiar dacă împlinirea acestei viziuni despre Războiul civil părea nesigură pentru guvernanţii naţiunii americane, istoria a confirmat cu exactitate ceea ce Dumnezeu a spus prin mesagerul său. Să-i credem sau să nu-i credem pe profeţi: ce să facem? Într-o vreme în care majoritatea nu mai crede mesajele profetice, sfatul lui Iosafat este potrivit pentru mine şi pentru tine. „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti” (2 Cronici 20:20).

#eucredînprofeţi #darulprofeţiei

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco