Esența Cuvântului lui Dumnezeu

Devoțional zilnice 15 noiembrie 2018

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:5,6

Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. – Psalmii 91:15

Mă lupt adesea să reţin pe tot parcursul zilei ce citesc la devoţionalul de dimineaţă. Într-o zi de marţi, pe 17 septembrie, textul a fost Proverbele 3:5,6. L-am citit propoziţie cu propoziţie şi L-am rugat sincer pe Dumnezeu să împlinească în mod divin adevăratul sens al Cuvintelor Sale în viaţa mea.

În acea zi, la serviciu, m-a abordat o doamnă care m-a întrebat dacă putea lăsa un CV împreună cu o cerere de angajare. I-am spus că da. Cu o oră înainte de terminarea programului, o angajată valoroasă mi-a lăsat un preaviz – renunţa la serviciu deoarece era prea departe, iar naveta o costa prea mult. Eram uimită şi tristă, dar am înţeles.

În acea seară L-am rugat pe Dumnezeu: „Te rog, împlineşte Proverbele 3:5,6 în viaţa mea şi în această situaţie de la serviciu.” Textul de la devoţionalul din dimineaţa următoare era Psalmii 91:15. M-am rugat lui Dumnezeu, iar mai târziu am fost îndemnată să deschid CV-ul primit în ziua precedentă. Când l-am deschis, am fost surprinsă să descopăr că femeia aceea era mai calificată decât angajata care pleca. Şi locuia atât de aproape, încât putea veni pe jos la serviciu. L-am lăudat pe Domnul şi am continuat cu rugăciune să meditez asupra acestor texte, pline de invitaţii şi de promisiuni din partea înţelegătorului nostru Tată ceresc. El îmi cere să-L recunosc în toate căile mele, iar El mă va călăuzi. Aşa că am apelat şi mai mult la El.

Timp de şapte zile încercasem să o contactez pe mătuşa mea, care se lupta cu cancerul. În cea de-a şaptea zi, I-am spus lui Dumnezeu despre dorinţa mea mare de a vorbi cu ea. Am putut apoi să dau de ea. Ce Dumnezeu!

Vineri încă meditam la cele două texte biblice. Ca antreprenor, evaluez lunar costurile operaţionale şi apoi stabilesc o valoare pentru vânzările zilnice minime. Zilele de vineri sunt scurte; este mai greu să ating acest target. „Te rog, Doamne, fa Tu lucrul acesta pentru noi.” Cu doar 27 de minute înainte de ora închiderii, Domnul a facut-o!

Învăţ să mă stresez mai puţin şi, cu rugăciune şi în umilinţă, să mă încred în El şi să apelez la El. Mulţi ani nu am reuşit să înţeleg esenţa Cuvântului lui Dumnezeu. Dar tu? Cum te poţi încrede în Dumnezeu mai mult? Ai apelat la El în ultimul timp?

Keisha D. Sterling

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro