Esenţiale azi, 19 iunie

Cum s-a umplut Sala Palatului cu promisiunile false ale „regelui paranormalului” Albert Ignatenko

Cu bilete de la 100 de lei la peste 400 de lei, la suprapreţ, Albert Ignatenko a umplut Sala Palatului cu oameni dornici să afle de la el cum se pot vindeca singuri, cu puterea minţii. „Am venit cu mintea deschisă și am luat ţeapă de 280 de lei”, a fost reacţia unui spectator care a părăsit dezamăgit sala la jumătatea programului. Reporterii ziarului Libertatea au fost la spectacol și au încercat să înţeleagă cum își vinde iluziile un mincinos profesionist.

Ankara confirmă că nava Fatih a început forajele în estul Mediteranei

Turcia nu îşi va opri forările exploratorii în domeniul gazelor naturale în apele Ciprului, a anunţat duminică preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, în pofida unor îndemnuri în acest sens ale unor lideri din sudul Europei. Presa scrie că Ciprul a emis săptămâna trecută un mandat de arestare a membrilor echipajului navei turce de foraj Fatih. Şapte ţări din Sudul Europei au publicat vineri, la finalul unui summit, la Velletta, o declaraţie comună în care îndeamnă Turcia „să-şi înceteze activităţile ilegale” în apele zonei economice exclusive ale Ciprului.

Angela Merkel afirmă că ia în serios acuzaţiile Statelor Unite asupra Iranului

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că ia în serios acuzaţiile Statelor Unite la adresa Iranului, privind responsabilitatea pentru atacurile care au vizat petroliere în golful Oman, însă a făcut apel la găsirea unei soluţii pașnice. „Considerăm aceste afirmaţii ca fiind foarte serioase”, a declarat aceasta. Merkel a adăugat că, cu toate acestea, negocierile sunt importante și consideră vizita oficială a ministrului german de externe în Iran ca fiind un pas în direcţia corectă.

Un nou referendum pe tema Brexitului

Liderul opoziţiei din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, ar urma să susţină o propunere prin care Partidul Laburist își exprimă acordul cu organizarea unui nou referendum privind Brexitul. Laburiştii, care, la fel ca Partidul Conservator, au pierdut din susţinerea alegătorilor la alegerile europarlamentare de luna trecută, ca urmare a frustrării cetăţenilor cu privire la situaţia incertă a Brexitului, sunt divizaţi în legătură cu organizarea unui nou referendum.

Alertă în Franţa. Fluviul Loara a fost contaminat radioactiv

Asociaţia franceză însărcinată cu controlul radioactivităţii, ACRO, a anunţat marţi o contaminare radioactivă anormal de ridicată a fluviului Loara „în avalul a cinci centrale nucleare”. Prezenţa tritiului, un izotop radioactiv al hidrogenului, „este sistematică, atât în apele fluviului, cât şi în apa potabilă, pentru consum. În ianuarie 2019, concentraţia din apele Loarei era de 310 B1/L”, potrivit unui laborator din Hérouville-Saint-Clair, aflat în apropiere de Caen.

SUA și China au reluat discuţiile comerciale înainte de summitul G20

China și Statele Unite au reluat discuţiile comerciale înainte de o întâlnire între președintele american și omologul său chinez, în cadrul summitului G20. „Am avut o conversaţie foarte bună cu președintele Chinei. Vom avea o întâlnire extinsă săptămâna viitoare în Japonia. Echipele noastre vor începe discuţiile înainte de această întrevedere”, a declarat Donald Trump.

Camera Reprezentanţilor a respins decizia lui Trump de a le interzice transsexualilor să lucreze în armată

Camera Reprezentanţilor a aprobat, cu 243 de voturi pentru și 183 împotrivă, un amendament pentru blocarea interdicţiei vizându-i pe trassexuali, impusă de președintele Trump. Mișcarea are încă câteva obstacole de trecut, printre care și posibilitatea unui veto din partea lui Trump. „Cu atât de multă furie și atât de multă ură în lume azi, e timpul să fim buni cu oamenii din jur”, a declarat Peter Visclosky, membru democrat în Camera Reprezentanţilor.

SUA: 15.000 kg de cocaină, confiscate în Philadelphia, una dintre cele mai mari capturi din istoria americană

Marţi, Biroul procurorului general din Philadephia a făcut public pe Twitter rezultatul operaţiunii, susţinând că forţele de ordine au capturat în jur de 15.000 de kilograme de cocaină de la bordul unui vas. Membrii echipajului au fost arestaţi. Potrivit autorităţilor, Columbia este principalul furnizor de cocaină în SUA.

Aproape 4.000 de protestatari au fost reţinuţi la mitingurile antiguvernamentale din Kazahstan

Ministrul afacerilor interne al Kazahstanului, Erlan Turghimbaiev, a comunicat că numărul protestatarilor reţinuţi la mitingurile antiguvernamentale se apropie de 4.000. Potrivit ministrului, cei mai mulţi dintre demonstranţii reţinuţi au fost deja eliberaţi, 677 au fost condamnaţi la 15 zile de închisoare și 305 au fost amendaţi.

Criptomoneda Facebook, Libra, ar putea bulversa sistemul financiar mondial

Libra ar urma să ofere, începând cu primul semestru din 2020, un nou mod de plată în afara circuitelor bancare tradiţionale: gigantul IT se dorește a fi piatra unghiulară a unui nou sistem financiar fără barierele diverselor valute, un instrument susceptibil să intereseze în special persoanele excluse din sistemul bancar, în ţările emergente, spre exemplu. Cu ocazia unui seminar al Băncii Centrale Europene din Portugalia, guvernatorul Băncii Angliei (BoE), Mark Carney, a lansat un avertisment: dacă proiectul Facebook se va dovedi un succes, „va deveni instantaneu sistemic și va trebui supus celor mai bune norme de reglementare”.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro