Ești fiul Tatălui tău

Devoțional zilnic

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8-9

„I’m a Jew and I’m proud” îmi suna într-o zi în căști, în timp ce lucram. Nu știu cum de a ajuns YouTube-ul la ea, dar atât ritmul, cât și linia melodică se pliau pe atmosfera de care aveam nevoie – așa mi-a intrat în playlist și am început să fiu atent și la cuvinte. „Never be ashamed to be a proud Jew” – ok, ai o istorie frumoasă în spate, un popor care a supraviețuit genocidului, poporul ales de Dumnezeu, înțeleg. Cel puțin asta gândeam la primele cuvinte, pentru că la următorul vers melodia mi-a dat în cap: „It’s not what you’ve done, it’s how He made you”. Brusc, totul căpăta un cu totul alt sens; nu mai era o piesă care să mă apere de zgomotele din exterior, devenise o lecție, mai ales că în toată țara se vorbea de „marele protest al diasporei”. 

Știu că, măcar o dată, atunci când ai eșuat într-un anume lucru, ai dat vina pe condițiile vitrege din România. Știu că, măcar o dată, când abia reușisei să ajungi conștient la spital și când ai văzut că nu te bagă nimeni în seamă, ai zis „în străinătate nu ar fi fost așa, acolo eram tratat ca…”. Și mai știu că ai fi vrut să ajungi astronaut, poștaș, medic, pictor sau pianist, însă te-ai întrebat dacă-ți mai trebuie și o diplomă ca să fii „muritor de foame în țara asta”. 

Fii mândru că ești român, fii mândru că ești adventist, fii mândru că ești tu, pentru că așa te-a creat Tata. Nu ai ales tu să te naști aici sau să nu te pricepi la franceză, dar Tata ți-a dat alte daruri de care te poți mândri fără să păcătuiești. Printre ele mântuirea. Este gratuiă, este a ta. Trăiește ca un om mântuit, pentru că prețul a fost plătit de El.

Lorel Atomei, redactor șef Explo Times

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit