Devoțional zilnice

Eu voi fi cu tine

Cu câteva luni în urmă treceam Cavnicul încercând să ajung din Sighetu Marmației în Baia Mare. A fost cu adevărat o provocare. Drumul, foarte bun de altfel, era acum impracticabil! Luna septembrie din 2017 a fost una încărcată de furtuni. Cu doar o noapte înaintea călătoriei mele a avut loc cea mai mare furtună raportata în zonă în ultimii ani. Nu-mi venea a crede ochilor. Zidul falnic de copaci puternici ce se întindea de-o parte și de cealaltă a drumului era acum doborât pe mijlocul carosabilului. Fulgerele și vântul au distrus pădurea cum nu-ți poți închipui! Îmi aminteam atunci cu ce frică mă întorceam cu mama și cu frații mei de la strângerea fânului acompaniați de o ploaie puternică de vară și de fulgere.

Dar nimic din toate acestea nu se compară cu experiența trăită de tânărul Martin. Se întorcea de la studii spre casă, când dintr-o dată a fost surprins de o furtună puternică. Fulgerele brăzdau cerul întunecat și ploaia cădea cu putere. În timp ce încerca să își găsească adăpost sub ramurile dese, un trăsnet a mistuit un copac de lângă el. Înspăimântat, Martin s-a rugat, promițând că dacă va scăpa din furia naturii se va călugări. Această întâmplare a avut loc în 2 iulie 1505 iar câteva luni mai târziu Martin Luther și-a îndeplinit promisiunea. Însă Luther a făcut mult mai mult decât și-a închipui în acea zi a groazei. Nu a rămas un simplu călugăr, ci a început să studieze Biblia și cu puterea lui Dumnezeu a clătinat un întreg sistem religios tradițional care dura de peste o mie de ani! Martin Luther poate fi numit fără dar și poate părintele Reformei. A ajuns pe culmile cele mai înalte ale dezvoltării personale, iar curajul de care a dat dovadă în acea zi furtunoasă l-a însoțit până la sfârșitul vieții în momentele în care a stat drept pentru Dumnezeu înaintea celor mai puternici oponenți.

Astăzi propune-ți să stai drept! Drept în furtună, dacă e nevoie. Să fii drept înseamnă să fii om de cuvânt. Ai promis vreodată ceva lui Dumnezeu doar pentru a scăpa dintr-o situație dificilă, pentru ca mai apoi să te fii lovit de amnezie? Dacă faci o promisiune, unui prieten sau lui Dumnezeu împlinește-o! Și vei fi mare!

„Când vei trece prin ape, voi fi cu tine; când vei trece prin râuri, ele nu te vor îneca, iar când vei umbla prin foc, nu vei fi ars și flacăra nu te va mistui.” – Isaia 43:2