Explozia

Devoțional de seară 3 aprilie 2019

Lăudaţi pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci îndurarea Lui ţine în veci! – Psalmii 106:1

Cum stau lucrurile în viaţa ta? Eşti ocupată? Plină de bucurie? Plină de tristeţe? Personal, eu sunt binecuvântată. În general sunt fericită. Totuşi, nu întotdeauna apreciez cât de bine îmi merge în viaţă. Recent mi s-a reamintit în mod destul de dramatic cât de binecuvântată sunt şi cât de uimitor este Dumnezeu. Aş vrea să îţi povestesc şi ţie.

Într-o seară de sâmbătă am mers la culcare ca de obicei, dar în acea noapte s-a intâmplat un lucru cu totul neaşteptat. Cam pe la ora 2:30 dimineaţa m-am trezit dintr-odată. M-a trezit sunetul unei explozii puternice din casă! Deoarece în ultimul timp fuseseră furtuni, la început am crezut că am fost loviţi de un fulger. Dar am simţit un miros ciudat. Totuşi, aveam electricitate, ventilatorul continua să meargă. Luminiţele de la aparatele electronice din dormitor şi sufragerie erau aprinse.

Soţul meu a verificat bucătăria şi a descoperit focul! Rapid l-a stins. Apoi a verificat toată casa să vadă dacă mai erau şi alte probleme.

Ce se întâmplase? Din câte pot eu să îmi dau seama, substanţele chimice pe care ie folosesc la curăţenie şi pe care le ţin sub chiuveta din bucătărie s-au amestecat cumva şi au cauzat o explozie. Puterea exploziei a deschis uşile de la dulap şi au aprins covoraşul din faţa chiuvetei. Un lucru ştiu sigur, că Dumnezeu ne purta de grijă nouă şi casei noastre. În mod surprinzător, dulapul nici măcar nu a fost zgâriat! A trebuit să arunc covoraşul, dar podeaua era în regulă. În curând a dispărut şi mirosul de chimicale. Chiar cu o săptămână înainte am fost plecaţi de acasă. Dacă ar fi avut loc explozia atunci sau când noi eram la lucru sau la biserică, sau doar la cumpărături, rezultatul ar fi putut fi unul nefast. Casa noastră, fiind mai veche şi fiind făcută din lemn, nu ar fi durat mult până să fie mistuită de foc.

Asa cum ni se spune în Matei 6:8, Tatăl nostru ştie de ce avem nevoie înainte ca noi să cerem. El ne-a protejat pe noi, casa noastră, animalele noastre şi, posibil, chiar şi casele vecinilor. El ne-a oferit protecţie faţă de ceva la care eu nici nu mă aşteptam să se întâmple! Această experienţă mi-a reamintit că Dumnezeu revarsă binecuvântări peste noi tot timpul! Uneori nici măcar nu ştim cum ne binecuvântează El. Să îl lăudăm pe Dumnezeu pentru bunătatea Lui plină de har!


Julie Boocock-Bliss

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro