Ezra – aprobare multiplă

Devoțional zilnic 11 iunie 2019

Şi bătrânii iudeilor au zidit cu izbândă, după prorociile prorocului Hagai şi ale lui Zaharia, fiul lui Ido; au zidit şi au isprăvit, după porunca Dumnezeului lui Israel, şi după porunca lui Cirus, a lui Darius şi a lui Artaxerxe, împăratul perşilor. Ezra 6:14

Când vrei să te convingi că un lucru este cu adevărat bun, ai nevoie de o confirmare din mai multe surse. Coincidenţa sau întâmplarea poate da un semnal greşit şi de aceea este nevoie de o verificare minuţioasă. Când vine vremea să se facă un lucru, atunci se va şti din mai multe părţi.

Rezidirea Ierusalimului s-a făcut conform poruncii Domnului Dumnezeului lui Israel. Dar lucrările nu au putut începe mai înainte ca Cirus, Darius şi Artaxerxe să-şi dea acordul. Pentru oamenii implicaţi în acest proiect şi pentru Ezra, prorociile au devenit realităţi abia atunci când au fost întrunite condiţiile istorice.

Ezra a învăţat să citească în mod corect descoperirile lui Dumnezeu şi să le aplice în mod corespunzător timpului său. Probabil că a fost pentru el o încântare să observe mişcarea Providenţei printre ridicările şi prăbuşirile marilor imperii. Dumnezeu conducea în mod neabătut marile mişcări ale popoarelor, pentru a crea condiţii de realizare a planurilor Sale cu poporul Său. Dincolo de bătălii, biruinţe şi înfrângeri, Ezra interpreta demersul lucrurilor ca fiind în mâna lui Dumnezeu şi putea să-şi coordoneze planurile personale în funcţie de cele ale lui Dumnezeu. Pe această cale el promova succesul cauzei lui Dumnezeu.

Succesul la un pas de tine:

Dacă îţi iei timp să contempli iureşul lucrurilor din jur, vei putea să discerni rostul după care să-ţi organizezi viaţa şi lucrarea personală!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro