Făgăduința pentru azi – 1 aprilie

Devoțional zilnic 31 martie 2020

„Încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru.” – Psalmii 62:8

Legea lui Hoffer spune în felul următor: „Când oamenii sunt liberi să facă ce vor, de obicei, ei se imită unul pe altul.”

Ciudăţenia vieţii este că programul nostru este dictat în cea mai mare parte a timpului de către rivalii noştri. Ne alegem hainele după ceea ce poartă ei; ne dorim să cumpărăm maşini asemănătoare cu ale lor; avem nişte meserii pe care nu le iubim doar pentru că ceilalţi o fac. Aproape totul în viaţa noastră este legat de ceea ce fac sau vor semenii noştri. Ideal ar fi să Îl copiem pe Mântuitorul nostru, Hristos, în caracter, în cuvinte şi atitudini, să iubim la fel, să iertăm şi să ajutăm asemenea Lui. Dar noi preferăm modelele umane, considerându-le mai atractive. Este inexplicabil, dar noi suntem foarte influenţaţi de cei pe care ajungem să-i admirăm sau de cei pe care îi urâm. Un exerciţiu înţelept şi constructiv ar fi acela de a contempla cât mai mult timp jertfa şi caracterul Mântuitorului. Gândindu-ne mai mult timp la Cel ce ne-a salvat, vom ajunge să Îl admirăm şi să Îl copiem pe El.

Provocare

Reciteşte astăzi fragmentul cu scena judecăţii şi a răstignirii şi cugetă la iubirea exprimată de acest tablou.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro