Făgăduința pentru azi – 1 ianuarie 2020

Devoțional zilnic

„Iată, Eu trimit un Înger înaintea ta, ca să te ocrotească pe drum şi să te ducă în locul pe care l-am pregătit.” – Exodul 23:20


 
În 1929, un zepelin (balon dirijabil) a făcut înconjurul lumii în 27 de zile, cu mai mulţi pasageri la bord. Era un vehicul lung de 236 de metri şi conţinea 100 000 de metri cubi de gaz. Deși părea ceva imposibil, acest lucru s-a întâmplat și a schimbat pentru totdeauna limitele de până atunci ale oamenilor.

Acest lucru se întâmplă în viața noastră zi de zi; deși considerăm adeseori că am atins limita, că mai sus ori mai jos nu se mai poate, constatăm cu surprindere că se poate. Uneori credem că am înțeles totul, alteori considerăm că ceva anume nu mai poate fi explorat și nu mai poate oferi noutăți semnificative. Cu toate acestea, fiecare zi ne demonstrează că limita este relativă, cu atât mai mult, cu cât în calculul nostru intervine puterea lui Dumnezeu. Și în acest an, începând chiar de azi, El va depăși limite; El te va ajuta să treci orizonturi incredibile; fiecare zi este o trecere peste orizont. Fiecare zi va fi un hotar pe care îl vei lăsa în urmă. Orice oră va fi o nouă ocazie. Dacă Îl lași, Dumnezeu va transforma în oportunitate orice clipă. Succes în alergarea alături de Dumnezeu! Bazează-te pe El!

Provocare

Stabilește astăzi măcar un domeniu din viața ta în care ai vrea să evoluezi. Fă un plan pentru mai mult timp. Începe de azi și urmărește consecvent progresul pentru o perioadă.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit