Făgăduința pentru azi – 1 martie

Devoțional zilnic

„El a luat asupra Lui neputinţele noastre şi a purtat bolile noastre.” – Matei 8:17

Iubirea este singura pasiune care se plăteşte cu o monedă fabricată de ea însăşi – jertfa.” – Octavian Paler

Poate că cel mai nedrept lucru din lume este dragostea. Este deopotrivă şi cel mai greu lucru de înțeles. Este imposibil să pricepem în totalitate de ce şi cum ne iubeşte Dumnezeu; este foarte greu să evaluăm şi să măsurăm cumva dragostea unei mame. Modalitatea prin care judecăm iubirea este să măsurăm sacrificiile făcute de cel care iubeşte. Noi, oamenii, iubim condiționat, iubim parțial şi iubim temporar. Noi percepem costuri ca să iubim; oricât ne-am strădui, tot rămâne o parte din inima noastră ocupată cu sinele nostru şi deci nu putem iubi total. Chiar dacă am reuşi să iubim în mod total, noi suntem vremelnici, şi iubirea noastră se stinge odată cu anii noştri şi moare odată cu noi. Doar Dumnezeu iubeşte necondiționat; doar El poate iubi pe deplin şi veşnic. Nu am de făcut altceva decât să-L las să mă iubească şi azi ca întotdeauna.

Provocare

Vezi dacă părinții tăi sau cineva dintre apropiați poartă vreo povară de orice fel. Găseşte o modalitate să ajuți acea persoană.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit