Făgăduința pentru azi – 10 aprilie

Devoțional zilnic 9 aprilie 2020

„Fiţi tari şi nu vă temeţi! Iată Dumnezeul vostru (…) va veni şi vă va mântui.” – Isaia 35:4

Apropo de tărie şi putere: prima locomotivă cu abur avea „marea” viteză de 8 kilometri pe oră (trenurile moderne călătoresc cu viteza de 500 kilometri pe oră). Un motor de camion din primele generaţii dezvolta o putere de 20 de cai, ceea ce astăzi este mai puţin decât puterea unui ATV de jucărie. Ca să nu mai vorbim de consumul imens de combustibil pe care un astfel de motor îl avea.

Aşteptarea ajutorului este cel mai dificil test pe care trebuie să-l dăm în situaţiile critice. Ni se pare că Dumnezeu nu ne aude sau că nu Îi pasă. Pare că Se mişcă prea lent şi că nu reacţionează suficient de prompt, potrivit cu urgenţa simţită de noi. La început ne deranjează acest lucru, apoi devenim agitaţi şi chiar revoltaţi. Până la urmă, vedem că El intervine la momentul cel mai potrivit şi în felul cel mai bun. Abia după ce trecem prin criză constatăm că am fost ajutaţi în cel mai bun mod posibil. Concluzia la care ajungem este că nu viteza de reacţie sau zgomotul spectaculos are importanţă, ci puterea lui Dumnezeu şi metodele potrivite pe care El le alege. Astăzi, dacă vei avea nevoie de intervenţia Lui, aminteşte-ţi să te încrezi în El şi să ai răbdare până când va veni cel mai potrivit răspuns.

Provocare

Dacă ai posibilitatea, mergi până în gară şi priveşte cu atenţie. În mod sigur vei întâlni măcar o persoană neajutorată care cerşeşte. Oferă-i ceva de mâncare sau câţiva bănuţi.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro