Făgăduința pentru azi – 10 ianuarie 2020

Devoțional zilnic 9 ianuarie 2020

„V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” – Ioan 16:33

Lămâile sunt un simbol al acrelii. Chiar dacă numai priveşti o lămâie se produc efecte puternice. Totuşi este interesant că un kilogram de lămâi conţine mai mult zahăr decât un kilogram de căpşuni.

De foarte multe ori aparențele înșală. Viața are atât de multe aspecte înșelătoare și îngrijorătoare. Cel mai ușor de pierdut pentru un om este pacea, sentimentul că nu ai motive să te îngrijorezi de nimic. Sunt puține persoanele și lucrurile care ne asigură sentimentul acesta. Poate că niciun alt sentiment nu e posibil în absența păcii. Nu poți fi iubitor, încântat, bun ori curajos dacă ai pierdut pacea din inima ta. Fără pace, toate celelalte lucruri își pierd culoarea și dimensiunile. Din acest motiv, Mântuitorul promite acel fel de pace care nu dispare la orice adiere. În aparență, este puțin probabil să găsești pacea într-un salon de spital sau undeva în captivitate; nu te aștepți să găsești pacea în timpul șomajului sau după ce ai picat un examen. Cu toate acestea, pacea e ascunsă în cele mai neașteptate locuri. Dumnezeu a ascuns-o acolo pentru tine. Fii foarte atent astăzi, pacea ar putea fi sub ochii tăi.

Provocare

Vezi dacă astăzi ai putea media un conflict mai vechi sau mai nou dintre două persoane apropiate din cercul de prieteni.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro