Făgăduința pentru azi – 10 martie

Devoțional zilnic

„Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ţine în veci şi credincioşia Lui, din neam în neam.” – Psalmii 100:5

În China, părinţii plătesc amendă pentru naşterea a mai mulţi copii, începând cu al doilea născut. Din pricina numărului mare de locuitori, statul a decis limitarea înmulțirii populației, stabilind că fiecare familie poate da naştere doar unui singur copil. În această situație, creştinii sunt nevoiți fie să-şi asume pedeapsa pentru naşterea altor copii, fie să părăsească țara, emigrând în locuri unde nu există această interdicție.

Locurile pe planeta noastră se obțin din ce în ce mai greu. Oraşele sunt suprapopulate, iar oamenii încep să-şi pună problema protejării planetei şi a conservării resurselor de care dispune. Este o încercare disperată de a prelungi condițiile de viață aici, unde efectele păcatului sunt tot mai vizibile şi distructive. Deşi profețiile biblice arată că finalul istoriei este aproape şi planeta va suferi transformări totale, oamenii se încăpățânează să ignore o realitate vestită deja de Dumnezeu. Tu cum te raportezi la Cuvântul Lui? Ai găsit astăzi un motiv să te încrezi în ocrotirea şi providența divină?

Provocare

Trece-i în revistă pe toți prietenii tăi actuali. Vezi care dintre ei îți e aproape de cel mai mult timp. Oferă-i ceva simbolic, un mic dar, şi apreciază prietenia pe care ți-a oferit-o.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit