Făgăduința pentru azi – 11 aprilie

Devoțional zilnic 10 aprilie 2020

„Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele.” – Psalmii 40:1

„Conştienţa faptului că ochii Domnului sunt asupra noastră şi că El ne ascultă rugăciunile reprezintă cu adevărat o mulţumire. Faptul că ştim că avem un Prieten care nu dă greş niciodată, căruia Îi putem încredinţa toate secretele sufletului, constituie un privilegiu pe care cuvintele nu îl pot exprima niciodată.” – Ellen White

Una dintre principalele probleme ale oamenilor apare atunci când nu se ascultă între ei. Familii se destramă din cauza lipsei de comunicare; se produc erori fatale pentru că unii nu-i ascultă pe ceilalţi. Ascultarea nu înseamnă a auzi sau a trage cu urechea în timp ce eşti ocupat cu altceva. Ascultarea autentică este atunci când procesăm ceea ce ni se spune, când încercăm să înţelegem şi să ne asumăm ceea ce spun ceilalţi. Testul comunicării adevărate stă în a-i asculta pe ceilalţi. Când spunem că Îl ascultăm pe Dumnezeu înseamnă că ne preocupă în mod voit ceea ce El ne transmite. Când vrem ca El să ne asculte, nu vrem doar să ne audă, ci şi să dea un semn, un răspuns la ceea ce Îi spunem. Ascultă-i astăzi mai cu atenţie pe ceilalţi.

Provocare

Asculţi muzică? Ascultă câteva piese şi încearcă să simţi ce îţi transmite acea muzică.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro