Devoțional zilnic

Făgăduința pentru azi – 11 februarie

„Dacă sunteţi batjocoriţi pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneşte peste voi.” – 1 Petru 4:14

Norii Stratocumulus sunt lungi şiruri de nori care lasă soarele să se vadă pe alocuri şi care, cel mai adesea, anunţă ploaie. Faptul că există mici ferestre printre acumulările de vapori face ca acest tip de nori să ocupe o suprafață considerabilă şi să dea impresia că vor acoperi întreaga boltă cerească.

Pe drumul existenței noastre, ne întâlnim cu situații în care suportăm consecințele neplăcute ale deciziilor şi ale faptelor noastre. Sunt însă şi situații pe care nu le-am cauzat noi. Acele evenimente sunt greu de suportat pentru că ni se par nemeritate, nedrepte. Cel mai greu de suportat pentru cineva este o condamnare pe nedrept. Cel care este nedreptățit speră că va veni un judecător corect şi va face dreptate. Cel care suferă pe nedrept se întreabă insistent de ce i se întâmplă tocmai lui aşa ceva, apoi se frământă cu gândul că trebuie să existe un tribunal în care se va face dreptate.

E posibil să trăieşti sentimente şi ocazii de nedreptate. Dacă ai făcut demersurile necesare şi dreptatea tot nu a venit şi dacă, mai ales, simți că din pricina crezului tău eşti victima unei nedreptăți, roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să parcurgi drumul vieții până în clipa când El va face dreptate pe deplin şi definitiv.

Provocare

Fii cu luare-aminte astăzi; ajută pe cineva care este nedreptățit în vreun fel.