Făgăduința pentru azi – 11 martie

Devoțional zilnic

„Domnul este scăparea celui asuprit, scăpare la vreme de necaz.” – Psalmii 9:9

Exemplare de urşi panda sunt dăruite frecvent diplomaţilor şi şefilor de stat ce vizitează China. După aceasta, urşii ajung de obicei la o grădină zoologică, unde îşi trăiesc restul vieţii în singurătate. Asta numai pentru moftul de o clipă al unor oficiali şi pentru prestigiul la care râvnesc proprietarii de grădini zoologice, care nu se îndură să le redea libertatea simpaticelor mamifere.

Ființe şi lucruri au primit acum un cu totul alt rol şi scop decât cel prevăzut de Creator la facerea lumii. Păcatul a pus amprenta distructivă pe absolut orice. Pornirile din inima omului sunt orientate spre distrugere şi pervertire. Astăzi în mod sigur te vei întâlni cu mostre de iubire pervertită, cu exemple de gesturi motivate politic sau material. E posibil să fii chiar tu protagonist într-o scenă de răutate, nepăsare sau nedreptate. Doar cu ajutorul călăuzirii divine vom putea alege drept şi ne vom putea manifesta ca nişte copii ai lui Dumnezeu.

Provocare

Dacă ai în zonă o grădină zoologică, vizitează-o şi oferă măcar câteva boabe de cereale unor animale captive. Dacă nu, lasă ceva de mâncare în calea unui câine sau a unor păsări din apropierea casei tale.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit