Făgăduința pentru azi – 12 aprilie

Devoțional zilnic 11 aprilie 2020

„Căci Tu eşti ajutorul meu şi sunt plin de veselie la umbra aripilor Tale.” – Psalmii 63:7

Putem şti că urmează ploaie dacă: gâştele şi păunii ţipă, raţele îşi afundă capul în apă şi stau cu coada afară, pisicile se spală mai mult ca de obicei, peştii sar ca disperaţii din apă după insectele de la suprafaţă. Cercetătorii, oamenii de ştiinţă sau simplii observatori au corelat manifestările acestor animale cu fenomenele imediat următoare şi au dedus că acestea pot fi considerate nişte semne prevestitoare ale anumitor schimbări meteorologice.

Ar fi foarte plăcut să putem vedea clar apariţia lui Dumnezeu în viaţa noastră. Probabil am fi mult mai atenţi la apropierea Lui. Dar El alege să nu ne transforme în nişte maşinării care acţionează sub presiunea unor automatisme. Dumnezeu preferă să ne ofere diferite semne şi indicii, iar mintea şi inima noastră să aleagă dacă le aprofundează, apoi dacă reacţionează potrivit cu acele indicii. Practic, ne oferă libertatea de a vrea să medităm la mesajele Lui sau de a le ignora. Ne lasă posibilitatea de a intui dorinţele Lui şi de a ne dori să apară în viaţa noastră. Şi azi El vrea să vină. Îl vei chema?

Provocare

Gândeşte-te puţin: Ce semne ai primit în ultimele zile? Ce ar putea reprezenta ele? Ai primit semnale de la cineva din familie sau chiar prin ceva ce ai citit din Scriptură?

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro