Făgăduința pentru azi – 12 februarie

Devoțional zilnic 11 februarie 2020

„Domnul Dumnezeul lor îi va scăpa în ziua aceea, ca pe turma poporului Său, căci ei sunt pietrele cununii împărăteşti, care vor străluci în ţara Sa!” – Zaharia 9:16

Mai mult de 10 000 de păsări mor în fiecare an strivindu-se de geamurile clădirilor. Sunt atrase de imaginile strălucitoare oferite de oglinda geamurilor. În unele zone, s-au montat plase de protecție, însă acest lucru nu este posibil peste tot sau nu există disponibilitate, dacă acest lucru presupune cheltuieli foarte mari.

Nu orice strălucire este bună. Nici măcar reflexia propriei imagini nu este sigură. Trăim epoca „selfie”. Personajul principal din fotografiile noastre suntem noi. Dacă în plan secundar se întâmplă să fie vreun peisaj frumos ori vreo construcție interesantă, le lăsăm să apară în poză, dar nu acesta este scopul. Principala grijă este imaginea noastră, şi nu oricum, ci captată din cel mai convenabil unghi. Trebuie să se vadă doar partea strălucitoare şi atractivă a persoanei noastre. (Cine ar vrea să vadă şi partea mai puțin plăcută!!?) În foarte multe cazuri, noi suntem propriile noastre victime. Nimeni nu ne poate face atât de mult rău cât ne putem face noi înşine. Făgăduința de astăzi se referă chiar şi la salvarea noastră de noi înşine. Dumnezeu vrea să facă acest lucru. Oare Îl voi lăsa?

Provocare

Analizează puțin comportamentul tău şi vezi prin ce obicei sau trăsătură cultivate de tine îți faci rău sau ce anume te influențează în mod negativ.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro