Făgăduința pentru azi – 12 ianuarie 2020

Devoțional zilnic 11 ianuarie 2020

„Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.” – Matei 24:13

În spaţiu, cerul este întotdeauna negru. Dar asta nu împiedică soarele să strălucească puternic, fiindcă nu există niciun nor care să-l acopere. Oamenii de știință spun că frigul este de fapt lipsa căldurii (nu există ceva pe care să-l numim frig); întunericul este absența luminii.

Este un lucru dificil pentru noi să suportăm neplăcerea și disconfortul; este extrem de greu să rezistăm în condiții nefavorabile, de nedreptate sau de restricții. Suntem rezistenți pe termen scurt, dar, dacă boala, lipsurile ori nedreptatea se prelungesc, devenim agitați, apoi începem să căutăm explicații și sfârșim de obicei prin a ne revolta. În cele mai multe situații revolta se îndreaptă chiar împotriva Celui ce nu are nicio vină. Dacă ne îmbolnăvim, nu ne revoltăm împotriva societății sau împotriva noastră înșine; dacă ratăm un examen, nu ne revoltăm pe mintea noastră comodă sau neantrenată; dacă pierdem, nu ne supărăm pe neatenția noastră ori pe complexitatea unui context, ci Îl alegem ca țintă a revoltei pe Dumnezeu. Poate pentru că simțim că Lui ar trebui să-I pese de supărarea noastră; poate că sperăm să-I trezim compasiunea și să ne ajute; poate că nu avem puterea să ne asumăm consecințele alegerilor făcute. Important este că El nu ne abandonează nici măcar atunci când suntem supărați. El așteaptă să ne revenim și să descoperim că nu am fost lăsați niciodată singuri, nici măcar astăzi. El este cu noi.

Provocare

Încearcă astăzi să finalizezi ceva ce ai tot amânat de mai multă vreme.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro