Făgăduința pentru azi – 12 martie

Devoțional zilnic

„El înalţă pe cei smeriţi şi izbăveşte pe cei necăjiţi.” – Iov 5:11

Robert Timm şi John Cooke au zburat 64 de zile, 22 de ore, 19 minute şi 5 secunde cu avionul lor Cessna 172 Hacienda, de pe 4 decembrie 1958 până pe 7 februarie 1959. Au decolat şi au aterizat în acelaşi loc, după ce au acoperit o distanţă echivalentă cu înconjurul lumii de şase ori, alimentându-se cu combustibil în aer. Pentru acea dată, performanța lor a fost incredibilă, considerată imposibilă de către foarte mulți observatori şi comentatori.

Ni s-a întâmplat să vedem oameni căzuți sub povara păcatului, a suferinței sau a pierderilor materiale. E posibil să-i fi considerat pe acei oameni irecuperabili, imposibil de ridicat din prăpastia căderii lor. Poate chiar tu ai avut o asemenea experiență şi credeai că ridicarea este imposibilă. Ei bine, tot ochii noştri au văzut cum o forță invizibilă i-a scos la lumină pe cei ce păreau imposibil de ridicat. Poate vedem chiar astăzi zborul unora care păreau că şi-au frânt pentru totdeauna aripile. Este un motiv să sperăm şi să credem că la Dumnezeu totul este posibil.

Provocare

Ai vreun coleg sau o colegă care a suferit o cădere atât de adâncă, încât acum pare că nu mai e nicio speranță. Fii astăzi un mesager al încurajării, vizitează şi ajută cu orice ai posibilitatea.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit