Făgăduința pentru azi – 13 februarie

Devoțional zilnic

„Şi El mi-a zis: «Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.»” – 2 Corinteni 12:9

Norii Cumulonimbus sunt imenşi şi cuprind tot cerul. Culoarea lor sinistră, gri-plumburiu, anunţă cel mai urât timp posibil: ploaie, furtună, grindină. Când cerul este acoperit cu acest fel de nori, până şi animalele de pe câmp caută adăpost. Oamenii au sentimentul că ceva foarte rău se va petrece şi caută, la rândul lor, adăpost şi compania cuiva. Nu suportă să fie singuri la vederea acestei amenințări. Dar şi aceşti nori se risipesc odată ce ploaia a luat toată apa din ei.

Norii din viața noastră vin de cele mai multe ori aşa: înspăimântători, de parcă nu au mai fost vreodată atât de negri şi amenințători. Iar noi ne speriem de fiecare dată la fel de tare, chiar dacă am mai trăit unele experiențe aproximativ similare. De ce ne este mereu teamă şi ne îngrijorăm la fel de mult de fiecare dată la apariția amenințării? Oare uităm mereu că Dumnezeu ne-a mai salvat şi altădată din ceva rău? Oare inima noastră, în loc să devină mai tare, se face tot mai puțin încrezătoare în puterea Lui? E posibil. Promisiunea Tatălui ceresc este astăzi de ocrotire sigură, totală şi permanentă, deci nelimitată. Deşi nu e chiar uşor, merită să ne reînnoim încrederea în Ocrotitorul divin.

Provocare

Evaluează ultima perioadă din viața ta şi găseşte o ocazie în care ai simțit foarte clar intervenția lui Dumnezeu. Găseşte o fotografie sau ceva care să îți amintească de acea ocazie. Aşază la vedere acel semn de amintire.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit