Făgăduința pentru azi – 13 ianuarie 2020

Devoțional zilnic 12 ianuarie 2020

„… Să nu vă îngrijoraţi, gândindu-vă cum sau ce veţi spune, căci ce veţi avea de spus vă va fi dat chiar în ceasul acela.” – Matei 10:19

În anul 1616, Inchiziţia interzice opera lui Copernic, considerând-o eretică. Ulterior s-a recunoscut că avea dreptate, însă inutil. De aceeaşi soartă au avut parte şi mulţi credincioşi, dar de fiecare dată răspunsul lor a fost inspirat de Dumnezeu.

Nu doar în situațiile de criză ori de anchetă avem nevoie de inspirație pentru a ști ce să răspundem, ci și în acele simple ocazii când ne-am dori să explicăm cuiva despre crezul ori
despre speranța noastră. Ne simțim temători și atunci când primim întrebări cu privire la adevărul pe care îl credem, dar nu suntem siguri că știm toate argumentele. Însă există și situații obișnuite de viață când e nevoie să încurajăm, să răspundem la o temere a cuiva sau să oferim un răspuns cu privire la anumite decizii. În fiecare caz avem nevoie de inspirație și idei. Ajutorul poate veni de la Dumnezeu dacă Îi cerem acest lucru și dacă alegem să rămânem receptivi la influența Duhului Său. Uneori, chiar fragmentul pe care îl citim din Biblie într-o dimineață poate fi o sursă de inspirație pentru răspunsurile pe care le avem de dat peste zi. Alege astăzi să te inspiri din Cuvântul lui Dumnezeu.

Provocare

Astăzi fii cu luare-aminte la replicile și la sfaturile pe care le dai altora. Gândește-te de două ori înainte de a rosti cuvintele.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro