Făgăduința pentru azi – 13 martie

Devoțional zilnic 12 martie 2020

„Pune-ţi nădejdea în Domnul, căci la Domnul este îndurarea şi la El este belşug de răscumpărare!” – Psalmii 130:7

Când se simte ameninţat de vreun duşman, ornitorincul, mamifer ce trăieşte în Australia, se scufundă rapid în apă, unde poate rămâne nemişcat peste 10 minute, fără să respire. Când presupune că pericolul a trecut, îşi face apariția la suprafața apei. Nu întotdeauna însă vânătorul părăseşte zona, şi uneori ornitorincul sfârşeşte prin a fi victimă din cauza capacității lui limitate de a rămâne scufundat, ascuns de privirea duşmanului.

Pentru puțină vreme ne putem ascunde în spatele aparențelor sau al unor conjuncturi favorabile, dar, pe termen lung, trebuie să ne confruntăm cu situațiile vieții, cu examenele şi uneori chiar cu consecințele faptelor noastre. Avem momente când ne ascundem în spatele unor oameni puternici, alteori ne punem speranța în noroc sau întâmplare. Cert este că, la urma urmei, ne trezim tot vulnerabili şi descoperiți în fața atacului vrăjmaş. Cel înțelept ştie că doar la umbra Atotputernicului Tată suntem în siguranță; singurul adăpost real este în palma Lui.

Provocare

Fă un scurt inventar al lucrurilor în care te-ai încrezut, dar s-au dovedit a fi un adăpost şubred. Pentru fiecare notează un mod de a te încrede în Dumnezeu.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro