Devoțional zilnic

Făgăduința pentru azi – 14 ianuarie 2020

„Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu (…) a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea.” – 1 Corinteni 10:13

Furnica poate căra o povară de 10 ori mai mare decât greutatea propriului corp. Furnicile muncitoare trăiesc între 1 şi 5 ani; unele regine trăiesc mai mult de 20 de ani. Cea mai mare colonie de furnici a fost găsită pe coasta Ishikari din Hokkaido: 306 milioane de furnici, cu 1 080 000 de regine, în 45000 de muşuroaie, legate între ele pe o arie de 2,7 kilometri pătraţi.

Sunt zile când poverile sufletești, îngrijorările financiare sau responsabilitățile apasă cumplit de mult pe gândurile și inima noastră. Avem uneori sentimentul că ne vom prăbuși, simțim că suntem singuri cu spaimele și grijile noastre. Privind în jur, constatăm că nu există persoane la care să ne permitem să apelăm pentru susținere (fiecare își poartă propriile poveri). Totuși, în realitate, este Cineva care a promis de multe ori că
ne va purta pe noi și poverile noastre. Aș putea îndrăzni să-I cer ajutorul. Nimic nu este pentru El mai greu decât crucea pe care deja a purtat-o în locul nostru.

Provocare

Vezi dacă azi ai putea ajuta pe cineva care este împovărat cu multe responsabilități. O mamă singură, cineva care îngrijește un bolnav, un angajat prea aglomerat, etc.