Făgăduința pentru azi – 14 ianuarie 2020

Devoțional zilnic 13 ianuarie 2020

„Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu (…) a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea.” – 1 Corinteni 10:13

Furnica poate căra o povară de 10 ori mai mare decât greutatea propriului corp. Furnicile muncitoare trăiesc între 1 şi 5 ani; unele regine trăiesc mai mult de 20 de ani. Cea mai mare colonie de furnici a fost găsită pe coasta Ishikari din Hokkaido: 306 milioane de furnici, cu 1 080 000 de regine, în 45000 de muşuroaie, legate între ele pe o arie de 2,7 kilometri pătraţi.

Sunt zile când poverile sufletești, îngrijorările financiare sau responsabilitățile apasă cumplit de mult pe gândurile și inima noastră. Avem uneori sentimentul că ne vom prăbuși, simțim că suntem singuri cu spaimele și grijile noastre. Privind în jur, constatăm că nu există persoane la care să ne permitem să apelăm pentru susținere (fiecare își poartă propriile poveri). Totuși, în realitate, este Cineva care a promis de multe ori că
ne va purta pe noi și poverile noastre. Aș putea îndrăzni să-I cer ajutorul. Nimic nu este pentru El mai greu decât crucea pe care deja a purtat-o în locul nostru.

Provocare

Vezi dacă azi ai putea ajuta pe cineva care este împovărat cu multe responsabilități. O mamă singură, cineva care îngrijește un bolnav, un angajat prea aglomerat, etc.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro