Devoțional zilnic

Făgăduința pentru azi – 15 ianuarie 2020

„Domnul Dumnezeu şterge lacrimile de pe toate feţele.” – Isaia 25:8

Prin fiecare minut în care închidem ochii pierdem 60 de secunde de lumină. Nici nu e nevoie de prea multe demonstrații într-o chestiune atât de evidentă. Dar realitatea este că, de cele mai multe ori, închiderea ochilor nu este o acțiune voluntară. Închidem ochii din instinct atunci când simțim un pericol sau când ne orbește prea multă lumină.

Trecem mereu prin situații în care aproape că ne dau lacrimile. Nu întotdeauna avem curajul să exteriorizăm suferința ori emoțiile pe care le trăim. Important e însă faptul că Dumnezeu știe orice frământare și, înainte de a se deschide izvorul de lacrimi, El are deja un plan pentru ca sursa durerii să fie stinsă ori alinată. Cel mai potrivit lucru atunci când simțim că ni se întunecă privirea de durere sau de noaptea dezorientării ar fi să Îl rugăm pe El să aducă lumina. El înseninează ziua sau noaptea. El este sursa luminii veșnice, nimic nu Îl poate opri să vină lângă noi în clipele întunecate. Trebuie doar să Îi spunem această nevoie.

Provocare

Dacă astăzi vei simți că vrei să plângi, gândește-te în ce măsură este posibil ca și altcineva să treacă prin aceeași frământare. Vezi dacă nu poți alina în vreun fel acea durere.