Făgăduința pentru azi – 15 martie

Devoțional zilnic

„Voi lăuda (…) pe Domnul, căci El stă la dreapta săracului ca să-l izbăvească de cei ce-l osândesc.” – Psalmii 109:30,31

Există plante care se hrănesc cu insecte. Aşa-numitele plante insectivore. Aceste plante consumă insecte şi gândaci şi nu au doar capacitatea de a sta la pândă, aşteptând să le pice în „gură” orice, ci ele sunt şi extrem de selective. În prezent, vânzarea de astfel de plante este o afacere foarte prosperă. Dacă în urmă cu puțin timp o astfel de plantă trezea fiori de teamă, astăzi aceste plante sunt căutate pentru apartamentele moderne. Sunt alese în funcție de soiul de insecte prezente şi nedorite.

Răul există în diferite forme şi nuanțe. Sunt prea puține situațiile în care ceva rău chiar arată îngrozitor de la prima vedere. De regulă, Satana ambalează foarte atractiv otrava lui. Ceea ce ar putea părea că este relaxare se poate dovedi a fi infracțiune sau începutul unei dependențe. Duşmanul îşi adaptează arsenalul de ispite în funcție de profilul nostru. Din acest motiv este necesar să îi transmitem pe orice cale că noi Îl preferăm pe Dumnezeu şi lucrurile Lui.

Provocare

Alege azi ceva concret, prin care chiar şi Satana să vadă că tu preferi lumea lui Dumnezeu. Dă la o parte ceva ce poate fi o atracție din partea celui rău.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit