Devoțional zilnic

Făgăduința pentru azi – 15 martie

„Voi lăuda (…) pe Domnul, căci El stă la dreapta săracului ca să-l izbăvească de cei ce-l osândesc.” – Psalmii 109:30,31

Există plante care se hrănesc cu insecte. Aşa-numitele plante insectivore. Aceste plante consumă insecte şi gândaci şi nu au doar capacitatea de a sta la pândă, aşteptând să le pice în „gură” orice, ci ele sunt şi extrem de selective. În prezent, vânzarea de astfel de plante este o afacere foarte prosperă. Dacă în urmă cu puțin timp o astfel de plantă trezea fiori de teamă, astăzi aceste plante sunt căutate pentru apartamentele moderne. Sunt alese în funcție de soiul de insecte prezente şi nedorite.

Răul există în diferite forme şi nuanțe. Sunt prea puține situațiile în care ceva rău chiar arată îngrozitor de la prima vedere. De regulă, Satana ambalează foarte atractiv otrava lui. Ceea ce ar putea părea că este relaxare se poate dovedi a fi infracțiune sau începutul unei dependențe. Duşmanul îşi adaptează arsenalul de ispite în funcție de profilul nostru. Din acest motiv este necesar să îi transmitem pe orice cale că noi Îl preferăm pe Dumnezeu şi lucrurile Lui.

Provocare

Alege azi ceva concret, prin care chiar şi Satana să vadă că tu preferi lumea lui Dumnezeu. Dă la o parte ceva ce poate fi o atracție din partea celui rău.