Făgăduința pentru azi – 16 februarie

Devoțional zilnic 15 februarie 2020

„Dumnezeul oricărui har (…) după ce veţi suferi puţină vreme, vă va desăvârşi, vă va da putere şi vă va face neclintiţi.” – 1 Petru 5:10

Norii Cumulus sunt drăgălaşii nori albi cu multă umiditate. Aceştia prevestesc timp frumos, dacă sunt mici, sau timp urât, dacă se adună în mase mari. Este destul de dificil pentru un neinițiat în acest domeniu să facă diferența între categorii şi tipuri de nori. Din acest motiv s-a dezvoltat o ştiință numită meteorologie, iar cei specializați în domeniu se folosesc de aceste feluri de nori pentru a alcătui prognoze meteo.

Lucrurile dăunătoare sau rele nu vin întotdeauna cu aspect de grozăvie de la început. De foarte multe ori, necazul se iveşte ca o urmă imperceptibilă; poate fi interpretat ca un mic detaliu neînsemnat. Aşa pot apărea diverse boli cu semne neglijabile, aşa se pot distruge relații fără a observa aspecte ce merită luate în considerare. Din lucrurile mărunte cresc necazurile mari. La început, o ispită poate părea o joacă, dar se poate sfârşi în imoralitate, dependență sau minciună. Un singur nor de neîncredere ori de comoditate poate transforma şi acoperi viața noastră spirituală în aşa fel încât să determine o adevărată calamitate, din care vom răzbi cu greu. Fii azi mai precaut decât de obicei şi nu ignora semnele cele mai mici cu privire la ceva dăunător sau negativ. Paza bună trece primejdia rea.

Provocare

Stabileşte două activități sau două obiceiuri mai puțin bune pe care le vei evita astăzi în mod constant şi conştient.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro