Făgăduința pentru azi – 16 ianuarie 2020

Devoțional zilnic

„Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.” – Romani 8:28

Sugativa a fost descoperită în Anglia în 1863, dintr-o întâmplare. Un muncitor a uitat să adauge clei în cazanul cu hârtie crudă. De atunci, această așa-zisă hârtie a fost folosită pentru a evita degradarea unor documente și pentru a fixa semnăturile celor mai importanți oameni. Un dezavantaj al sugativei este că ajunge la un moment dat să fie saturată, nu mai poate fi utilizată fără a păta ea însăși coala pe care o usucă.

Există persoane care au calitatea de bun ascultător; sunt oameni care știu să consilieze sau care pot suporta mofturile celor din jur. Dar și aceste persoane au limitele lor, ajung la saturație. Oricât de binevoitori ar fi oamenii amabili de lângă noi, vor avea și ei necazuri și vor fi îngândurați. Și ei vor avea nevoie să se descarce în fața cuiva și nu vor mai putea să ne asculte și pe noi. Singurul care nu obosește ascultându-ne și care poate să-Şi asume poverile frământărilor noastre este Mântuitorul. Ar fi o idee bună să nu-i împovărăm prea mult pe cei de lângă noi cu lucruri pe care oricum doar puterea lui Dumnezeu le poate rezolva.

Provocare

Ia-ţi puțin timp astăzi și ascultă cu multă atenție și pe îndelete pe cineva care știi că ar vrea să-și descarce povara de gânduri și îngrijorări. Apoi așază-le, la rândul tău, înaintea lui Dumnezeu.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit