Făgăduința pentru azi – 16 martie

Devoțional zilnic 15 martie 2020

„Lăudaţi pe Domnul, căci este bun. (…) Aşa să zică cei răscumpăraţi de Domnul, pe care i-a izbăvit El din mâna vrăjmaşului.” – Psalmii 107:1,2

Singura pasăre din lume care cântă şi în timpul zborului este ciocârlia. În zborurile ei aproape verticale, te încântă cu trilurile asemănătoare unei soprane de coloratură. În mod normal, zborul îi consumă toată energia unei păsări, dar ciocârlia, chiar şi atunci când urcă, este în stare să cânte.

Trăirea unei vieți de creştin este ceva ce nu vine la întâmplare; de la sine cresc doar buruienile, în rest, tot ce e bun trebuie cultivat, protejat şi dezvoltat în mod constant. A zâmbi în timp ce faci eforturi sau a fi amabil în timp ce slujeşti cu umilință este destul de greu şi necesită multă veghere, dar şi antrenament. De obicei, reuşim să fim creştini buni la biserică, o zi pe săptămână, însă chiar în fiecare zi ni se pare exagerat, chiar imposibil. Cu toate acestea, în aceasta stă testul credincioşiei, în trăirea de zi cu zi a unei vieți asortate cu numele de creştin şi cu imaginea lui Dumnezeu, pe care o reprezentăm. Deşi e greu, este posibil cu ajutorul Lui.

Provocare

Fixează alarma telefonului tău la două ore diferite astăzi şi aminteşte-ți în acest fel că trebuie să zâmbeşti şi să fii amabil.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro