Făgăduința pentru azi – 17 februarie

Devoțional zilnic

„Nimeni nu va putea să stea împotriva ta cât vei trăi. Eu voi fi cu tine.” – Iosua 1:5

Gazelele sud-africane sar pe loc până la 3 metri înălțime. Dacă sunt atacate, aceasta este una din armele cu care pun pe fugă atacatorii, care, la vederea acestui lucru, de cele mai multe ori, fug îngroziţi. Animalele de pradă recepționează exagerat această agilitate a lor şi au sentimentul că, de la înălțimea la care sare gazela, ar putea să le doboare. În realitate, este doar crearea unei iluzii de forță pentru că, la revenirea pe pământ, gazela este la fel de slabă ca şi mai înainte.

Capacitatea de a se ridica atât de mult pe verticală îi conferă un avantaj victimei în fața atacatorului. De câte ori nu am scăpat din vreo situație dificilă atunci când cel ce voia să ne facă rău a presupus că am putea avea vreo legătură cu cineva sus-pus în societate? Chiar şi numai aparența unei astfel de relații îl descurajează pe vrăjmaş. Ei bine, pentru un creştin, săritura care îl pune pe fugă pe Satana este atunci când ne plecăm pe genunchi şi, în gândul nostru, ne rugăm lui Dumnezeu. El nu va şti niciodată cât de strânsă e legătura noastră cu Tatăl ceresc; ştie doar că El ne iubeşte extrem de mult şi va face totul ca să ne scape. Atunci când ne plecăm pe genunchi, Satana fuge îngrozit. El ştie că Dumnezeu ne va ajuta cumva. Pune-l pe fugă şi azi pe vrăjmaş, orice fel de atacuri ai simți din partea lui.

Provocare

Roagă-te chiar acum şi cere-I lui Dumnezeu să îl țină la distanță astăzi pe Satana. Dacă te stăpâneşte o slăbiciune, spune-I Domnului teama ta şi cere ajutor special pentru acel lucru.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit