Făgăduința pentru azi – 17 ianuarie 2020

Devoțional zilnic

„Zadarnic se aşteaptă mântuire de la dealuri (…) în adevăr, în Domnul Dumnezeul nostru este mântuirea lui Israel.” – Ieremia 3:23

Unii oameni se ghidează după cântecul broaştelor pentru a afla dacă va ploua. Alții, după stolurile de păsări, să știe dacă va fi cald. Newton însă a creat un aparat pentru a afla acest lucru. A construit detectorul de umiditate, care este capabil să evalueze în mod științific factorii de climă și să ajute la estimarea foarte riguroasă a viitorului apropiat din acest punct de vedere.

Mulți oameni simt nevoia de previziune și apelează la diferite modalități de a afla din timp cum vor evolua lucrurile. Din nefericire, metodele folosite sunt cele mai derutante și nesigure. Se apelează la horoscop, la ghicitori și oameni care dau impresia că sunt conectați la o zonă inaccesibilă muritorilor de rând. Nimic mai periculos decât încrederea și planurile întocmite pe astfel de surse. În ce privește viitorul, singurul care cunoaște realitatea este Dumnezeu. În măsura în care consideră că ne e de trebuință, El folosește căi potrivite să ne înștiințeze. Dar, în majoritatea situațiilor, El conduce totul spre binele nostru, și o soluție potrivită este aceea de a-I cere ajutor, de a avea încredere în El și de a-I permite să aibă controlul asupra vieţii noastre.

Provocare

Identifică în viața ta o superstiție care te influențează și cere-I ajutor lui Dumnezeu să o îndepărtezi, să nu-i mai dai importanță și să nu îți mai creeze impresia greșită că ar conta în mod fatidic.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit