Făgăduința pentru azi – 17 martie

Devoțional zilnic

„Te voi izbăvi din mâna celor răi şi te voi scăpa din mâna asupritorilor.” – Ieremia 15:21

După ce îşi prinde prada, tigrul începe să o consume pornind de la extremitatea posterioară. Spre deosebire de alte feline carnivore, tigrul consumă şi hoituri. În cazul altor animale feroce, este foarte important ca ele să ucidă ori să contribuie la doborârea victimei lor. Dar, pentru această felină, nu are importanță cine i-a ucis victima. Nu are importanță nici măcar timpul care a trecut de când a murit victima pe care o devorează.

Cea mai mare dorință a lui Satana este să distrugă ceea ce a creat Dumnezeu şi mai ales pe cel care este coroana creației: omul. În războiul lui, duşmanul începe să atace ființa omenească de la nivelul gândurilor, al sentimentelor; el atacă la nivelul deciziilor şi al concepțiilor, apoi face rău trupului. Scopul său este să determine mai întâi depărtarea omului de Dumnezeu, apoi să-l distrugă complet. Din fericire, protecția lui Dumnezeu poate fi permanentă dacă noi ne dorim acest lucru. Estesuficient să Îi spunem când ne rugăm că Îl alegem ca prieten, ocrotitor şi Domn. El ne va păzi nu doar trupul, ci şi gândurile, şi inima în fața oricărui atac.

Provocare

Chiar acum pleacă-te pe genunchi şi spune-I cu glas tare lui Dumnezeu că Îl alegi pe El. Satana va fi deranjat, dar va trebui să păstreze distanța.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit