Devoțional zilnic

Făgăduința pentru azi – 17 martie

„Te voi izbăvi din mâna celor răi şi te voi scăpa din mâna asupritorilor.” – Ieremia 15:21

După ce îşi prinde prada, tigrul începe să o consume pornind de la extremitatea posterioară. Spre deosebire de alte feline carnivore, tigrul consumă şi hoituri. În cazul altor animale feroce, este foarte important ca ele să ucidă ori să contribuie la doborârea victimei lor. Dar, pentru această felină, nu are importanță cine i-a ucis victima. Nu are importanță nici măcar timpul care a trecut de când a murit victima pe care o devorează.

Cea mai mare dorință a lui Satana este să distrugă ceea ce a creat Dumnezeu şi mai ales pe cel care este coroana creației: omul. În războiul lui, duşmanul începe să atace ființa omenească de la nivelul gândurilor, al sentimentelor; el atacă la nivelul deciziilor şi al concepțiilor, apoi face rău trupului. Scopul său este să determine mai întâi depărtarea omului de Dumnezeu, apoi să-l distrugă complet. Din fericire, protecția lui Dumnezeu poate fi permanentă dacă noi ne dorim acest lucru. Estesuficient să Îi spunem când ne rugăm că Îl alegem ca prieten, ocrotitor şi Domn. El ne va păzi nu doar trupul, ci şi gândurile, şi inima în fața oricărui atac.

Provocare

Chiar acum pleacă-te pe genunchi şi spune-I cu glas tare lui Dumnezeu că Îl alegi pe El. Satana va fi deranjat, dar va trebui să păstreze distanța.