Făgăduința pentru azi – 18 aprilie

Devoțional zilnic 17 aprilie 2020

„Domnul Dumnezeu este (…) ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie.” – Ţefania 3:17

„Domnul Hristos a făgăduit ajutorul Său, dar nu ne-a scutit de efort. Atunci când, sprijinindu-te pe Hristos, Ajutorul nostru, ai făcut tot ce ai putut, primeşte cu bucurie rezultatele.” – Ellen White

De multe ori, ne dorim să-i facem mândri sau măcar bucuroşi pe cei dragi ai noştri – părinţi, parteneri, copii etc. Considerăm că reuşitele noastre şi inteligenţa ar fi ingredientele care contează. În realitate, atât pentru cei din familie, cât şi pentru Tatăl din cer valorează ceea ce suntem noi. Pentru că suntem iubiţi, valoarea stă în inima celui ce ne acordă iubirea, şi nu în capacităţile noastre, necondiţionat. Prin urmare, dacă noi am putea să avem încredere în Cel ce ne iubeşte, nu am mai pune pe primul loc performanţele, ci relaţia. În orice zi, chiar şi azi, avem opţiuni – fie să încercăm fapte de eroism, fie să petrecem timp cu Dumnezeu. Măsura în care Îl cunoaştem va determina alegerile noastre.

Provocare

Aminteşte-ţi ce diplome sau premii ai primit până acum. Pentru ce ai primit cel mai important premiu? Ai dezvoltat acel domeniu mai mult decât pe celelalte?

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro