Făgăduința pentru azi – 18 februarie

Devoțional zilnic

„Nu te teme de ei, căci Domnul Dumnezeul vostru va lupta El Însuşi pentru voi.” – Deuteronomul 3:22

Pasărea colibri mai este numită şi pasărea-elicopter pentru că aripile ei se mişcă în formă de 8, cu aproximativ 78 de mişcări pe secundă, asemenea palei unui elicopter. Aşadar, pasărea colibri poate sta pe loc în aer, poate chiar să se deplaseze şi înapoi.

Dacă Dumnezeu a creat fiecare ființă atât de capabilă să facă față situațiilor care îi vor solicita energiile şi concentrarea, priveşte la modul în care El nu face economie de metode şi de forțe pentru a rezolva diverse aspecte ale existenței. Orice problemă ar apărea astăzi sau în viitor, orice situație complexă te îngrijorează deja aşază-o înaintea Lui, cere-I să găsească o rezolvare neaşteptată şi nesperată, iar El va face ca totul să ducă la soluția căutată. Indiferent dacă acum ceva pare de nerezolvat sau dacă lucrurile chiar s-au complicat mai mult în ultima perioadă, vei vedea că El are o mulțime de soluții şi în mod sigur o va alege pe cea mai creativă şi cea mai potrivită pentru problema care te frământă. Sperie-l pe cel rău rugându-te chiar de la începutul acestei zile.

Provocare

Observă ființele din jurul tău şi vezi cum ai putea ajuta ca viața unui animal de pe lângă tine să fie un pic mai bună astăzi. Fă ceva concret!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit