Făgăduința pentru azi – 18 ianuarie 2020

Devoțional zilnic

„Domnul este milostiv şi plin de îndurare, îndelung răbdător şi plin de bunătate.” – Psalmii 145:8

„Dumnezeu te iubeşte şi este foarte răbdător cu tine, în ciuda multelor tale greşeli. Având în vedere afectuoasa şi milostiva iubire a lui Dumnezeu, exercitată în favoarea ta, n-ar trebui să fii mai amabil, mai tolerant, mai răbdător şi iertător?” – Ellen White

Suntem încântați atunci când obținem iertare pentru greșeli mai simple sau mai grave. Ne simțim eliberați când simțim din cuvintele și atitudinea cuiva față de care am greșit că ne-a iertat și putem continua relația în condiții bune. Nu întotdeauna suntem la fel de binevoitori și încântați când se pune problema ca noi să acordăm iertare și să rămânem neschimbați față de unii care ne-au rănit, ne-au trădat sau au greșit față de noi.

În Rugăciunea domnească („Tatăl nostru”), rostim aproape automat condiția iertării divine. Fiecare își dorește iertare, dar nu este și pe deplin conștient că are la rândul lui datoria de a fi iertător. Dacă nu ne e foarte ușor să iertăm, putem cere ajutor. Mântuitorul ne va ajuta în mod sigur.

Provocare

Crezi că ai putea ruga să te ierte pe cineva dintre persoanele față de care simți că ai greșit? E un act de curaj, dar vei vedea câtă pace sufletească aduce.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit