Făgăduința pentru azi – 18 martie

Devoțional zilnic

„«Ei vor lupta împotriva ta, dar nu te vor birui; căci Eu sunt cu tine, ca să te scap», zice Domnul.” – Ieremia 1:19

Cele mai multe animale de pradă consumă carnea victimelor, dar nu şi oasele acestora. Papagalul Kea consumă cu plăcere măduva extrasă din oasele mortăciunilor. Este un fel de delicatesă, mai ales că are şi o tehnică deosebită pentru a ajunge la această parte a corpului victimei.

Când cineva ajunge să fie victima celui rău, acea persoană simte că nu are parte de milă. Atunci când cădem, vedem că răutatea nu are limite, ne vedem părăsiți de familie sau de prieteni, ne vedem izolați de societate şi chiar îndepărtați. Trăim sentimentul cumplit că ceva ne macină ființa pe interior şi nu putem face nimic să ne salvăm. Nici nu putem face noi vreo minune de vindecare, dar există Cineva care poate. Mântuitorul stă de veghe lângă noi şi aşteaptă să Îi solicităm intervenția. Nu poate acționa fără acordul nostru, dar, la rugămintea noastră, Se grăbeşte să intervină şi o va face în cel mai potrivit mod cu putință. Chiar dacă noi nu pricepem metodele Lui, trebuie să fim convinşi că va alege cea mai bună cale.

Provocare

Există în mintea ta amintiri apăsătoare, lucruri nerezolvate care tot revin şi te întristează? Aşază acele lucruri azi într-o rugăciune specială şi roagă-L pe Dumnezeu să te elibereze pentru totdeauna.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit