Făgăduința pentru azi – 19 aprilie

Devoțional zilnic 18 aprilie 2020

„Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul.” – Psalmii 121:7

O treime din recoltele din lume sunt distruse de insecte. Tutunul însă ţine insectele la distanţă datorită unei otrăvi pe care o conţine (nicotina). Din acest motiv, agricultorii din anumite zone intercalează mici culturi de tutun între alte soiuri de plante mai vulnerabile. În acest fel, ceva ce este otrăvitor în sine devine un scut pentru plantele nedăunătoare. Fumătorii ar trebui să aibă mare grijă!

Nu de puţine ori, lucruri ce la prima vedere sunt dăunătoare sau produc durere se dovedesc a fi soluţii pentru anumite boli. Imunitatea noastră este stimulată prin aşa-numitele vaccinuri, care, de fapt, sunt cantităţi mici de otravă, administrată controlat. În afara acestui procedeu, este riscantă orice apropiere de substanţe dăunătoare. Situaţia din medicină nu este însă aplicabilă şi pe plan spiritual. Nu avem nicio siguranţă că încercarea unor lucruri rele este reversibilă sau că poate fi controlată. Cu păcatul nu există loc de joacă sau glumă. Spre deosebire de pericolele fizice sau chimice, păcatul are la bază disperarea şi răutatea unui vrăjmaş nemilos, Satana. El nu glumeşte, el vrea să distrugă şi să piardă. Dacă astăzi vei simţi tentaţia de a încerca ceva riscant pe plan spiritual sau moral, aminteşte-ţi că el aleargă ca un leu şi caută pe cine să înghită.

Provocare

Selectează dintre obiceiurile tale ceea ce consideri că ar putea fi riscant şi ia decizia de a elimina ceea ce îţi atrage atenţia.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro