Făgăduința pentru azi – 19 februarie

Devoțional zilnic 18 februarie 2020

„Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.” – Matei 10:31

Pasărea a fost modelul ideal pentru constructorii de avioane. Iată câteva aspecte: corpul este aerodinamic, făcut să se strecoare prin aer; penele de la coadă controlează direcţia; penele şi puful de pe corp o protejează de frig; are pene pentru redresare şi pentru planare; oasele sunt pline cu aer. Întreaga structură a unei păsări a furnizat soluțiile tehnice pentru proiectanții avionului. Nimic nu este la întâmplare. A fost necesară identificarea fiecărei părți şi al rolului pe care îl are în realizarea zborului.

O pasăre este unul dintre cele mai firave şi chiar ieftine animale. În Antichitate, cei mai săraci dintre credincioşi aduceau ca jertfă o pasăre în loc de un animal mai scump, era minimum la care se putea ajunge. Vorbindu-le contemporanilor Săi, Mântuitorul le prezintă pasărea ca fiind pentru El, Creatorul, foarte importantă; S-a declarat păzitorul acestor ființe interesante şi plăpânde. Apoi, pentru a fi pe deplin înțeles, ne compară cu această ființă, spunându-ne că este dispus, de dragul nostru, să depună infinit mai multe eforturi pentru a ne proteja şi susține. Vestea cea mai bună este că, atunci când Dumnezeu promite ceva, acel lucru chiar se întâmplă. Azi nu trebuie decât să Îl crezi pe cuvânt.

Provocare

Gândeşte-te la cei pe care îi cunoşti. Alege pe cineva care crezi tu că este disprețuit de societate sau de prieteni şi fă un gest nobil, special pentru acea persoană.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro