Devoțional zilnic

Făgăduința pentru azi – 19 februarie

„Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.” – Matei 10:31

Pasărea a fost modelul ideal pentru constructorii de avioane. Iată câteva aspecte: corpul este aerodinamic, făcut să se strecoare prin aer; penele de la coadă controlează direcţia; penele şi puful de pe corp o protejează de frig; are pene pentru redresare şi pentru planare; oasele sunt pline cu aer. Întreaga structură a unei păsări a furnizat soluțiile tehnice pentru proiectanții avionului. Nimic nu este la întâmplare. A fost necesară identificarea fiecărei părți şi al rolului pe care îl are în realizarea zborului.

O pasăre este unul dintre cele mai firave şi chiar ieftine animale. În Antichitate, cei mai săraci dintre credincioşi aduceau ca jertfă o pasăre în loc de un animal mai scump, era minimum la care se putea ajunge. Vorbindu-le contemporanilor Săi, Mântuitorul le prezintă pasărea ca fiind pentru El, Creatorul, foarte importantă; S-a declarat păzitorul acestor ființe interesante şi plăpânde. Apoi, pentru a fi pe deplin înțeles, ne compară cu această ființă, spunându-ne că este dispus, de dragul nostru, să depună infinit mai multe eforturi pentru a ne proteja şi susține. Vestea cea mai bună este că, atunci când Dumnezeu promite ceva, acel lucru chiar se întâmplă. Azi nu trebuie decât să Îl crezi pe cuvânt.

Provocare

Gândeşte-te la cei pe care îi cunoşti. Alege pe cineva care crezi tu că este disprețuit de societate sau de prieteni şi fă un gest nobil, special pentru acea persoană.