Făgăduința pentru azi – 19 martie

Devoțional zilnic 18 martie 2020

„Domnul este lumina şi mântuirea mea. De cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele. De cine să-mi fie frică?” – Psalmii 27:1

Este nevoie de o minte inteligentă pentru a înţelege că există lucruri pe care nu le poţi înţelege cu mintea.” – Autor necunoscut

Unul dintre lucrurile cel mai greu de acceptat de către om este faptul că există limite, limite ale resurselor noastre, dar şi ale capacității de a înțelege tot ce se întâmplă. Nu putem pricepe decât în mică măsură experiențele prin care trecem şi complexitatea ființei noastre. Deşi ne vedem neputincioşi, orgoliul ne face să recunoaştem cu greu că unele sfere ne depăşesc şi că nici aspectele cu privire la noi nu ne sunt pe înțeles, cu atât mai puțin ceea ce se referă la ceilalți sau la acțiunile divine. Dacă nu recunoaştem că suntem limitați, vom suferi pentru că realitatea ne va convinge foarte uşor. Mai înțelept este să acceptăm dependența noastră de călăuzirea Duhului lui Dumnezeu şi chiar să cerem la începutul fiecărei zile discernământ şi înțelepciune.

Provocare

Alege un domeniu pe care nu îl înțelegi deloc şi caută informații de bază despre acel domeniu. Nu fi prea dezamăgit dacă vei constata că este foarte dificil, asimilează măcar câteva informații.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro