Făgăduința pentru azi – 2 februarie

Devoțional zilnic

„Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.” – Psalmii 23:1

Marea Moartă, aflată la 397 de metri sub nivelul mării, este punctul cu cea mai joasă altitudine de pe suprafaţa Pământului. Turmele din jur nu pot paşte, nici nu se pot adăpa. Totul este mort. Din cauza salinității extraordinare, în apa mării nu trăieşte nimic. Totul în imediata apropiere este sterp şi uscat.

Acolo unde Dumnezeu lipseşte, totul devine lipsit de viață. Acolo de unde Dumnezeu Se retrage, rămâne doar ariditate şi uscăciune. Situația Mării Moarte nu este caracteristică doar ocaziilor în care mânia lui Dumnezeu s-a manifestat, ci și momentelor în care El nu este primit și în care prezența Lui nu este dorită. El nu este primit şi unde prezența Lui nu este dorită. Există familii uscate, există firme şi localități pustii şi există inimi goale, fără vlagă. Dumnezeu Îşi doreşte să ne conducă, precum un Păstor, doar prin situații binecuvântate şi prin bogăție de hrană. Condiția este ca noi, care, spre deosebire de oi, putem hotărî dacă Îl urmăm sau nu, să decidem să ascultăm de El şi să ne încredem în înțelepciunea şi bunătatea Lui. Ziua de azi este o ocazie potrivită pentru a-L urma spre „păşune” bogată.

Provocare

Analizează viața ta de acum şi încearcă să constați care este cel mai jos punct în care ai ajuns. Stabileşte un lucru concret pe care îl poți face pentru a nu mai ajunge atât de jos.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit