Făgăduința pentru azi – 2 ianuarie 2020

„De aceea și Eu vă spun: Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide.” – Luca 11:9


În deşert, unde oamenii şi animalele mor de sete, trăiesc diferite specii de cactuşi plini de apă. Animalelor le-ar plăcea să muşte din ei ca să-şi potolească setea, dar aceste plante au un sistem de apărare formidabil. Au spini mari şi rezistenţi, foarte ascuţiţi, şi, de multe ori, chiar otrăvitori. Din proiectare aceste plante au fost prevăzute de Creator cu un sistem de protecție. Acest sistem este neplăcut, respingător pentru cei ce ar atenta la resursele lor, însă tocmai ceea ce în primă instanță îi face respingători pe cactuși este ceea ce conservă existența și rezistența lor chiar în condiții de secetă și pustiu.

Din anumite puncte de vedere, un creștin prezintă unele aspecte nu chiar atrăgătoare sau populare, simpatice. Un creștin poate părea prea „corect” sau exagerat de „serios”. Poate fi perceput ca prea atașat de Biblie ori prea scrupulos în respectarea Sabatului sau a unui stil de viață recomandat de Dumnezeu. Însă tocmai aceste caracteristici pot fi sistemul lui de protecție; tocmai prin aceasta energia, credința și puterea rămân în ființa lui. Îți vei asuma aceste așa-zise asperități? Vei rezista să fii oarecum diferit?

Provocare

Analizează-te puțin. Vezi în ce aspecte ale personalității sau ale comportamentului tău ești o persoană mai rigidă, fixistă. Fă ceva concret, ca lucrurile să devină mai flexibile.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro