Făgăduința pentru azi – 2 martie

Devoțional zilnic

„Suferinţele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare.” – Romani 8:18

Păsările călătoare sunt foarte isteţe: iarna zboară către ţările calde, iar vara se întorc în zona temperată. Deci, în fiecare an, traversează mii de kilometri obositori, se expun la o suită de pericole şi depun un efort considerabil. Unele păsări din stol se prăbuşesc pe drum şi uneori hrana este un lux pe timpul deplasării. Cu toate acestea, ele consideră că merită. În realitate, nu este vorba de moft sau de preferințe, ci chiar despre supraviețuire. Ele ştiu că rămânerea într-o zonă cu îngheț pentru toată perioada anului ar însemna moartea lor. Dacă și-ar permite să rămână pe loc pentru un singur an, acesta ar fi ultimul.

În timpul vieții, suntem nevoiți să părăsim de multe ori zona noastră de confort şi să facem eforturi. Suntem uneori nevoiți să ne schimbăm şcoala ori locul de muncă; trebuie să ne adaptăm la o nouă locuință sau la un nou grup de colegi. E posibil să trăim un fel de migrație dintr-un loc în altul sau de la o situație sigură la una ceva mai lipsită de confort. Cu toate acestea, facem adesea sacrificii şi chiar supraviețuim. Asumă-ți sacrificiile pentru ziua de azi! Vor aduce şi rezultate.

Provocare

Analizează puțin viața ta şi vezi ce anume, un lucru minor, simplu, ai putea face, iar dacă ai fi consecvent un timp, ai putea obține biruințe importante.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit