Făgăduința pentru azi – 20 aprilie

Devoțional zilnic 19 aprilie 2020

„Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” – Psalmii 121:8

Primul om care a călătorit în spaţiu a fost astronautul Gagarin, care a făcut înconjurul planetei la bordul lui Vostok 1. El a declarat la întoarcere că, deşi a fost în spaţiu, nu L-a întâlnit pe Dumnezeu. Dar Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român în spaţiu, a declarat că nu trebuie să mergi până dincolo de planeta noastră pentru a-L întâlni pe Dumnezeu.

El poate fi întâlnit şi aici, dacă doreşti şi Îi ceri să ţi se descopere. Unii oameni, foarte sinceri în credinţa lor, fac lungi pelerinaje şi se trudesc să ajungă în locuri considerate sacre pentru a-şi găsi liniştea şi pentru a începe sau a reface o relaţie cu Dumnezeu. Există impresia că Dumnezeu locuieşte prea departe şi că e necesar un efort special pentru a-L găsi, deşi, în realitate, El este cel mai aproape de noi, este chiar în locul unde viaţa noastră se desfăşoară. Nimeni nu este mai aproape de noi decât Însuşi Creatorul. Nimeni nu ne cunoaşte mai profund şi nu e nimeni care să ştie fiecare frământare şi gând al nostru aşa cum ştie El. Azi, El este chiar la uşa inimii. Lasă-L să intre!

Provocare

Vizitează un loc special din natură sau un muzeu. Caută să vezi semne ale mâinii lui Dumnezeu acolo unde mergi.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro