Făgăduința pentru azi – 20 februarie

Devoțional zilnic 19 februarie 2020

„Domnul este încet la mânie şi bogat în bunătate, iartă fărădelegea şi răzvrătirea, dar nu ţine pe cel vinovat drept nevinovat.” – Numeri 14:18

Copacii obişnuiţi din pădurile noastre îşi arată vârsta prin numărul de inele ale trunchiului. În pădurile tropicale, unde nu se schimbă anotimpurile, copacii nu au inele anuale. Nu este foarte uşor de stabilit vârsta tuturor plantelor, a lucrurilor din jurul nostru. Oamenii de ştiință au dezvoltat diverse metode de stabilire a vârstei rocilor, a formațiunilor şi chiar a planetei. Este lucru ştiut deja că încă nu au ajuns la un consens cu privire la estimările făcute. Este de altfel şi imposibil, dat fiind că miile de ani de dinaintea noastră sunt greu de verificat în laborator, totul fiind mai mult o probabilitate statistică.

Fiecare eveniment pe care îl trăim în viața noastră lasă urme chiar şi atunci când nu suntem conştienți de acest lucru. În realitate, suntem suma experiențelor noastre. Pe măsură ce trăim experiențele, ne maturizăm şi devenim fie mai înțelepți, fie mai defecți în comportament şi în deciziile noastre. Din fiecare experiență, Tatăl nostru doreşte să ieşim cu măcar o lecție învățată. Depinde de noi dacă alegem să învățăm şi chiar să schimbăm unele aspecte ale vieții sau ne mulțumim să rămânem acolo unde eram înaintea acelei experiențe. Dumnezeu nu poate însă să ne forțeze să facem sau să nu facem schimbări. El însă poate să ne ajute dacă Îi cerem ajutorul sau, în cazul cel mai rău, să constate că mergem tot mai jos în deciziile noastre. Ar fi înțelept ca astăzi să Îi cerem înțelepciune şi călăuzire prin orice experiență vom trece.

Provocare

Mulțumeşte-I lui Dumnezeu pentru ultima experiență din care ai reuşit să înveți ceva important.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro