Făgăduința pentru azi – 20 ianuarie 2020

Devoțional zilnic

„Domnul ştie să izbăvească din încercare pe oamenii cucernici.” – 2 Petru 2:9

Anumite specii de viermi se mănâncă unii pe alţii sau chiar pe ei înşişi, dacă nu găsesc de mâncare. Nu-i de mirare, din moment ce şi unii oameni sunt dispuşi să facă acest lucru. Constatarea poate fi interesantă, iar în ce îi privește pe oameni, chiar șocantă. În fața unei realități de acest fel, riști să te blochezi înspăimântat. Nu se poate face foarte mult pentru a schimba caracterul celor ce recurg la acest comportament. Important este să nu te degradezi în atât de mare măsură, încât să ajungi în acea categorie de ființe.

Cucernicia mai poate fi numită și evlavie și descrie o atitudine cinstită, umilă, sinceră față de Dumnezeu și chiar față de semeni. Cucernicia nu aduce prin sine vreun merit special sau un statut deosebit, dar face un lucru cu mult mai important decât un statut sau un privilegiu. Cucernicia Îi oferă lui Dumnezeu acces deplin la viața persoanei, la gândurile, trăirile și deciziile omului respectiv.

Deși ar putea părea ceva cu beneficii îndepărtate, Dumnezeu promite prietenie și ajutor chiar acum celor ce sunt cucernici, evlavioși, sinceri și umili. Ar fi o idee bună să descoperi azi cum ar fi să devii o persoană cucernică.

Provocare

Gândește-te și identifică o persoană pe care o poți considera cucernică, umilă, evlavioasă. Fă un gest frumos de apreciere pentru acea persoană.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit