Făgăduința pentru azi – 20 martie

Devoțional zilnic 19 martie 2020

„Poporul Meu va locui în locuinţa păcii, în case fără grijă şi în adăposturi liniştite.” – Isaia 32:18

Când este ameninţat, peştele-balon se umflă foarte, foarte mult. Adversarii sunt speriaţi de acest lucru şi se îndepărtează imediat, crezând că au de-a face cu cineva mult mai puternic. Dimensiunile apărute pe neaşteptate induc în posibilii atacatori sentimentul de frică şi îi îndepărtează. După scurt timp, emoția peştelui se reduce şi el revine la dimensiunile lui reale. Aceasta este arma cu care l-a dotat Creatorul. Teama îl transformă într-un uriaş.

Uneori o numim fobie, alteori îi spunem alergie şi, în mai puține ocazii, frică. Orice termen am folosi, este vorba în esență de acelaşi sentiment. Când simțim o stare de nesiguranță şi disconfort, intrăm în sistemul defensiv şi ne comportăm de cele mai multe ori ciudat. Când ceva ne intimidează ori ne amenință, simțim nevoia să impresionăm şi supralicităm realizările sau exagerăm unele calități în mod nejustificat. Adevărul este că, deşi îi putem impresiona pe semenii noştri, nu putem face acelaşi lucru cu Dumnezeu; El ne cunoaşte cel mai bine, deci ar trebui să ne comportăm natural şi să venim cu inima sinceră înaintea Lui. Nu face eforturi astăzi să Îl impresionezi pe Dumnezeu, fii sincer în fața Lui.

Provocare

Analizează-te! Vezi în ce domeniu exagerezi de obicei şi fă un efort astăzi să te comporți conform cu realitatea.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro