Făgăduința pentru azi – 21 aprilie

Devoțional zilnic 20 aprilie 2020

„Domnul este bun faţă de toţi şi îndurările Lui se întind peste toate lucrările Lui.” – Psalmii 145:9

În încercările lor de a construi o maşină zburătoare, oamenii au testat tot felul de variante: farfuria-zburătoare, avionul-locomotivă, liliacul-cu-rotiţe, bicicleta-elicopter, puricele aerian, avionul gonflabil, pantofii zburători etc. Abia în 1903 fraţii Wright au construit, în sfârşit, un avion dirijabil cu motor, elice şi cârmă. De la acel moment, aeronautica s-a dezvoltat incredibil de mult. Visul suprem al omului a fost mereu zborul. Capacitatea de a se deplasa prin spaţiu fără a depinde de şosele sau căi de navigaţie a constituit de-a lungul timpului o preocupare intensă.

Omul a încercat în permanenţă să obţină un anume grad de independenţă şi chiar a cochetat cu teleportarea. Dorinţa omului este de a deveni stăpânul întregului pământ, iar în viitor chiar stăpânul altor planete. În prezent, performanţa omului în domeniul deplasării a câştigat la multe capitole, dar timpul este încă duşmanul de neînvins. E posibil ca pentru o deplasare spre puncte îndepărtate din spaţiu să nu fie suficientă o viaţă de om. Imposibilitatea aceasta încă marchează existenţa noastră. Va fi şi un timp când omul va putea să aibă acces în alte dimensiuni ale Împărăţiei lui Dumnezeu. Aşteptarea nu va fi foarte îndelungată pentru că semnele apropierii acelui moment sunt foarte vizibile.

Provocare

Caută pe cineva care este în acest moment descurajat şi ajută-l să înţeleagă că Dumnezeu este încă la cârmă şi e gata să-i ajute pe cei ce Îl roagă.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro