Făgăduința pentru azi – 21 februarie

Devoțional zilnic 20 februarie 2020

„Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.” – 2 Cronici 7:14

Pătlagina este pe cât de răspândită, pe atât de folositoare în tratarea tăieturilor şi a rănilor. Se spală frunzele, se usucă într-un şerveţel sau într-o batistă, iar sucul rezultat din stoarcerea lor se aplică pe tăietură, apoi se pansează. Pansamentul trebuie schimbat la cca 8 ore. Procedeul face parte din medicina tradițională şi costă foarte puțin. Probabil din acest motiv oamenii folosesc pentru vindecare această plantă mai puțin decât medicamente scumpe şi puţin mai ineficiente decât pătlagina. Nouă, oamenilor, nu ne prea plac lucrurile gratuite, noi preferăm să plătim.

Aşa cum pentru boli şi răni fizice găsim leacuri chiar în preajma noastră, Dumnezeu este gata să aşeze lângă noi resurse şi mijloace prin care să fim tămăduiți. Vindecarea oferită de Mântuitorul nostru porneşte de la iertare pentru păcatele mărturisite, precum şi sprijin pentru reabilitare prin puterea Duhului Său. Vestea cea mai bună este că Domnul nostru ne cheamă la El cu dorința de a ne curăți şi elibera de slăbiciunile şi păcatele care ne subjugă. Deci nu avem motive să renunțăm la luptă, ci să continuăm experiența noastră de biruire a ceea ce este rău. Cu ajutorul Lui, vom fi biruitori şi astăzi.

Provocare

Notează două lucruri negative cu care te lupți personal şi mergi cu ele înaintea Domnului în rugăciune. Cere-I ajutor pentru a le birui.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro