Făgăduința pentru azi – 21 ianuarie 2020

Devoțional zilnic 20 ianuarie 2020

„Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă.” – 2 Corinteni 4:17

Norii Stratus sunt mase gri enorme, compacte, care acoperă cerul. Ei promit umiditate şi o ploaie constantă, dar nu foarte bogată. Aspectul acestor nori trezește un sentiment de teamă, de pericol în majoritatea oamenilor care privesc cerul. Chiar și animalele își iau instinctiv măsuri de protecție, se deplasează la adăpostul oferit de natură. Acest tip de nori provoacă un oarecare sentiment de teamă din cauza apropierii lor de suprafața terestră. Fiind cel mai aproape de noi, sunt și cei mai impresionanți, acoperind parcă tot cerul.

Nu există zi în care să nu ne doară ceva, să nu ne lipsească lucruri și să nu ne frământe gânduri. Fiecare oră aduce cu sine probleme mai mari sau mai mici. Uneori ne dor suferințele celor dragi, alteori vin suferințe în propriul corp. De fiecare dată ne dorim să nu existe suferință; mereu vrem să dăm timpul înapoi și să resetăm traseul pentru a evita durerea. Trăim dureri provocate de noi înșine, suferim uneori pentru că alții ne-au rănit. Suferim pe drept consecinţele unor fapte greșite, dar uneori suferim pe nedrept chiar din pricina crezului nostru. Orice fel de suferință ar veni în viața noastră, aceasta este incomparabilă cu situația fericită și izbăvirea pe care le plănuiește Dumnezeu pentru noi, atunci când istoria păcatului se va încheia. Nu mai este mult. Gândește-te la acest lucru dacă astăzi te va durea ceva sau va veni îngrijorarea.

Provocare

Sigur știi pe cineva de lângă tine sau dintre prietenii de pe Facebook care trece printr-o suferință. Trimite-i un scurt gând de încurajare.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro