Făgăduința pentru azi – 21 martie

Devoțional zilnic 20 martie 2020

„«Ei vor fi ai Mei», zice Domnul oştirilor. «Îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu.»” – Maleahi 3:17

Toate lucrurile vin de la Dumnezeu. Noi nu avem nimic pe care să nu-l fi primit; mai mult, nu avem nimic care să nu fi fost cumpărat pentru noi, prin sângele Domnului Hristos. Tot ce avem ajunge la noi purtând pecetea crucii şi fiind cumpărat cu sânge mai preţios decât orice, pentru că este viaţa lui Dumnezeu.” – Ellen White

Este incredibil să fii atât de prețuit, încât Dumnezeu să te vrea ca pe o podoabă de care nu Se desparte. Interesant este că valoarea noastră nu stă în performanțele sau capacitățile noastre, ci în dispoziția de a-L lăsa pe Dumnezeu să lucreze în noi. Cu cât Îi permitem să şlefuiască asperitățile şi să cioplească diformităţile noastre interioare, cu atât valoarea noastră creşte, iar El ne poate prezenta ca pe o realizare specială.

Valoarea noastră mai poate fi calculată şi după prețul infinit pe care Dumnezeu a fost dispus să-l plătească pentru noi. Astăzi suntem la fel de valoroşi ca ieri sau mâine; prețul nostru se raportează la viața Mântuitorului, deci nu ne vom ieftini niciodată.

Provocare

Ce lucruri scumpe, la care ții foarte mult, ai acasă? Crezi că ai putea renunța la câteva dintre aceste lucruri ca să i le oferi în dar cuiva mai puțin privilegiat?

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro